Oh, September! You passed away, so bright, so colorful

 • Jeg skal koreografere for Nissenrevyen 2020! Gleder meg STORT. Nå har vi funnet en god gjeng som skal være med videre på ferden. Instruktører: Mikkel Gundelach og Thomas Gallagher. Premiere januar 2020.

 • Musikkvideo-innspilling til No. 4 sitt nye album, Duell, til låta Hva kjærlighet er. Tarjei og jeg fikk danse oss til en koreografi på sett. Laget av Henrik Martin Dahlsbakken. Kan sjekkes ut på Youtube!

 • We Are Symphony fortsetter turnélivet. Vi fikk spille 4 forestillinger under festivalen Baredans i Bodø, med et herlig og nysgjerrig publikum! Under festivalen fikk jeg også holde workshops ved Bodø videregående skole, til 2.-3. klasse elever samt en workshop for 12-15 år. Takk for et godt opphold med flotte folk! Høst 2020 er forestillingen blitt invitert til Dansenett og gleder oss mye! oslokoreografiske.no

 • Og! Oslo Koreografiske lager ny forestilling. Denne gang for både små og store, og er blitt valgt ut som en del av Dansens Hus programmering Stor Kunst for Små Barn. STOR GLEDE.

 • Trill Vokalensemble, mitt tidligere kor som jeg nå har permisjon fra dette semesteret, ville gjerne lære mer om bevegelse og tilstedeværelse på scenen. Jeg fikk komme og holde en workshop, og vi gjorde øvelser og danset sammen i den storslåtte Fysikkbygningen på UiO. Kropp og sinn, side om side.

 • Vi forbereder oss til konsert. 5. oktober på Kulturhuset i Oslo står jeg på scenen sammen med Ida Frømyr Borgen - og vi skal danse på Synne Sandens releasekonsert for hennes nyeste album, Imitation. Sjekk ut på Spotify!

 • Jeg deburte som musiker (??) og fikk improvisere én time sett med en syngebolle jeg kjøpte i India noen år tilbake. Observatoriet på Rikscenen foregår én kveld i månenden, og er absolutt verdt å sjekke ut. En stor variasjon av musikere samles i tre ulike rom og skaper improsett, alt fra meditasjons-lignende rom til dansegulv fylt opp av trommeslagere. Nye oppsett hver gang.

 • Siste uka i september har vi hatt prøver på Rom for dans med forestillingen Orbo Novo av Nagelhus Productions. Vi har forberedt oss på turné til Haugesund/Festiviteten, Lillehammer/Maihaugsalen og Oslo/Den Norske Opera og Ballett.

 • Ellers, vil jeg gjerne få nevne noen gode forestillinger:
  - Min Briljante Venninne, Oslo Nye Teater
  - Echo Flux, Carte Blanche
  - Lost Rooms, Kjetil Skøien & Julian Skar
  -
  Unwritten conversations, Heine Avdal & Yukiko Shinozaki
  - We come in peace, Kristin Helgebostad

 • Og filmer:
  - Smerte og ære, Pedro Almodovar
  - Once upon a time in Hollywood, Quentin Tarantino

 • Og tv-serier…:
  - Dynastiet Kennedy, NRK
  - Bill Clinton, en nasjonal affære, NRK

Dolor y Gloria - Pedro Almodovar

Dolor y Gloria - Pedro Almodovar

No. 4 - Hva kjærlighet er

Fra No. 4 sitt nyeste album, Duell, som hadde slipp 20. september. Kan høres i sin helhet på Spotify, eller sees på Youtube med videoer nydelig laget av Henrik og Oskar Dahlsbakken.

Bilde fra “En Bølge” i koreografi av Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby Dansefot/Nagelhus Schia Productions Foto: Antero Hein

Bilde fra “En Bølge” i koreografi av Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby
Dansefot/Nagelhus Schia Productions
Foto: Antero Hein

Dansefot i Bærum Kulturhus 30+31. august

Danser i 1 av 3 koreografier under DanseFOT/Nagelhus Schia Productions 30. og 31. august kl.19 i Bærum kulturhus. Masse velkommen!

Linked (utvidet versjon)
Koreografi: Guro Nagelhus Schia & Vebjørn Sundby

Dansere: Ida Haugen, Thais Hvid, Camilla Risnes Lerheim, Julianne Suttie, Ane Tveit, Bertine Viksmo, Elene Barsten, Nora Guldsten Robinson

Mer info + billetter:
https://baerumkulturhus.no/honolulu-queen-youth-linked

68312331_999639017046876_3778507829527183360_n.jpg

Etyder For Dans, koreografi

Premiere 20. mars i Storsalen på Skien videregående skole, kl.14 og kl. 19.
Støttet av Skien kommune.

EtyderForDans

Mer forestillingsinfo:

Etyder For Dans er en forestilling med 13 dansere og 16 musikere på scenen. Her møtes de i et felles samspill med musikk bestående av 6 ulike verk komponert av Daniel Haugen. Sammen har han jobbet med Ida Haugen, og hun har koreografert i samarbeid med danserne.
Etyder er komponerte øvelser for musikk. I tittelen Etyder for Dans vil dette si musikkverk komponert som øvelser for dans.

Tematikken handler om mennesket som flokkdyr og som individ, og om hvordan vi kan leve sammen. Vi lytter og agerer til hverandres handlinger, står sammen som flokk mens vi av og til kanskje bryter ut av vår egen gruppe. Forestillingen blir et eksperiment på hvorvidt det er mulig å bevare både dansens og musikkens vitalitet i samme rom. Dette utforskes med både satt koreografi og improvisasjon i møte med ferdigstilte komponerte etyder. Vil dette si at det som fremføres er uferdige verk, og i så fall - hva gjør dette med uttrykket?

Synne Sanden + dans i februar

I februar har jeg improvisert på scenen igjen sammen med musiker Synne Sanden. Ser frem til flere kommende opptredener videre i år! Fantastisk gøy å få være en del av hennes reise som musiker. En ekstra spennende tid da det også kommer et nytt album fra denne fantastiske sangeren og låtskriveren fra Treungen i løpet av dette året!

13. februar - Ulefoss, Øvre Verket
19. februar - Folque, Skien

Foto: Helge Lund

Foto: Helge Lund

Helge Lund

Helge Lund

DANS I NUET

Undervisning i moderne dans og improvisasjon. ÅPENT NIVÅ.
Det kreves ingen forkunnskaper i dans og er åpent for alle.

INFO:
Dette er et nyoppstartet tilbud for deg som vil danse moderne / improvisasjon, uavhengig av hvor mye erfaring du har fra før. Dansekunstner Ida Haugen har gått sammen med gründer, økonom og kultur-entusiast Synnøve Hokholt Sagafos om å skape et tilbud for å møtes gjennom noe sosialt og godt for kropp og sjel.

Klassene vil foregå vekselsvis på mandager/tirsdager med variasjon av tid og sted. Se oversikt nedenfor.
Pris: 100 kr for 1 times klasse og 150 kr for 1,5 timer.
Ta med behagelig tøy. Muligheter for oppvarming og garderobe.

OVERSIKT OVER KLASSER:
Uke 2, mandag 7. januar kl. 18.30-19.30, Rom for dans
Uke 3, tirsdag 15. januar kl. 18.30-20.00, KHiO
Uke 4, tirsdag 22. januar kl. 18.30-20.00, KHiO
Uke 5, mandag 28. januar kl. 18.30-19.30, Rom for dans
Uke 6, mandag 4. februar kl. 18.30-19.30, Rom for dans
Uke 7, tirsdag 12. februar kl. 18.30-20.00, KHiO
Uke 8, mandag 18.februar kl. 18.30-20.00, KHiO
Uke 9, mandag 25. februar kl. 18.30-20.00, KHiO

Håper vi sees!

Facebook-link til event:
https://www.facebook.com/events/2043184025738315/

DANS, VIETNAM

I juli 2018 besøke jeg slektninger på min mors side i Vietnam. Jeg har familie som bor i Ho Chi Minh City, og ønsket å oppsøke et dansekompani for å orientere meg litt. Via felles bekjente og flere meldingstråder på Facebook, fant jeg frem til et kompani som heter Arabesque Dance Company. Det er Vietnams eneste uavhengige dansekompani for moderne dans.

Jeg tar taxi sammen med min far til sentrum av millionbyen. Her møter jeg en blid og sterk kvinne, som heter Ngo Thuy To Nhu. Hun hilser pent og går rett tilbake til å undervise ved barren. Det er 8 hardtarbeidende og disiplinerte unge dansere jeg observerer. De holder ikke igjen på arbeidslysten og drivkraften. Jeg kjenner jeg blir rørt med det samme.

Imens får jeg snakket med grunnleggeren av kompaniet, Nguyen Tan Loc. Han forteller at det er mange utfordringer de møter ved å være et uavhengig dansekompani. Det er økonomisk trangt, og de må også av og til trosse deres kunstneriske syn for å tiltrekke publikum. Jeg forstår at det ligger en sterk og brennende drivkraft bak av å ha startet og drive et eget kompani. De har begge to studert og jobbet i utlandet og returnert tilbake til hjemlandet etter flere år.

Etter første besøksdag får jeg komme tilbake et par dager etter og holde workshop. Det gjorde meg glad og stolt av å få lov til. Jeg bestemmer meg for å undervise i repertoar fra solo i Be Like Water av Kari Hoaas Produksjoner, dele partner-arbeid jeg har utviklet sammen med Thais Hvid i København, og dele improvisasjons-oppgaver jeg har utarbeidet det siste året.

Det ble en sterk opplevelse og jeg håper stort at jeg får komme tilbake en dag.

Dansere i Arabesque Dance Company, Ho Chi Minh City i oppvarming.

Dansere i Arabesque Dance Company, Ho Chi Minh City i oppvarming.

Taxien er klar. Takker for meg til Ngo Thuy To Nhu for denne gang.

Taxien er klar. Takker for meg til Ngo Thuy To Nhu for denne gang.

The Scent of Green Papaya

The spring water,
filling a hole in the rock
trembles gently.

The vibration of the ground
gave rise to powerful waves
that spread across the surface
in an irregular pattern
without breaking.

If there’s a verb meaning
to stir harmoniously
it should be used here.

Plunged into darkness,
the cherry trees
unfurl and sway and bend
to the rhythm of the water.

But what’s interesting is that,
however they change,
they still resemble cherry trees.


- dikt fra filmen “The Scent of Green Papaya” (1993) av Tran Anh Hung. En nydelig film jeg vil anbefale på det varmeste. Om å leve i øyeblikket og å se det vakre i de små detaljene. Handling lagt i Vietnam i 1951.

We Are Symphony spiller på Dansens Hus 1.-9. desember

Oslo Koreografiske bestående av Tale Hendnes, Anne Kathrine Fallmyr, Evelina Dembacke, Collin Eccleston, Fredrik Petrov og meg har laget en barneforestilling for 0-3 år. Vi spiller 1.-9. desember på Dansens Hus i Oslo. Hjertelig velkommen!

For info og billetter: https://www.dansenshus.com/forestillinger/we-are-symphony-1

Foto: Tale Hendnes

Foto: Tale Hendnes

Hei igjen!

Oppdateringer siden sist:

- 3. november // ONLY FOREVER - koreografi av Roza Moshtaghi på Kulturhuset i samarbeid med Dansekollektivet og Oslo World & Next Stop Damascus. Tema: “freemdom to move”. Et utrolig viktig og fint program å være en del av! Med det sterke teamet av dansere: Karen Lynne Bjerknesli, Ellen Kristjansdottir, Even Eileraas, Sebastian Biong, Mina Weider, Inés Belli, Trine Lise Moe, Anders Rohlan Småhaug og Vilja Tjemsland Kwansy. Sjekk ut: www.rozamoshtaghi.com/onlyforever

- 8. november // Queen Sonja Print Award - koreografi av André Danielsen og regi av Kåre Conradi. Opptreden på Royal Academy of Arts i London. Et fantastisk team å være del av: Kristin Hjort Inao, Matias Rønningen, Antero Hein og Ane Evjen Gjøvåg. www.queensonjaprintaward.no

- 9. november // Synne Sanden - Ælvespeilet, kulturhuset i Porsgrunn. Med musikere Julie Kleive og Henrik Schmidt. Danset igjen til rørende og sterk musikk av Synne. Se opp for denne artisten!

- 20. november // Premiere på #Me&U - Caroline Nesse og Camilla Myhre. Ellers i november er vi fullt i gang med prøver til ungdomsforestillingen på Rom for dans. 8.-10. klassinger fra ulike skoler i Oslo kommer til oss på Rom for Dans og får ta del i workshop og forestilling. Gleder meg! Med en herlig bukett av kollegaer: Charlott Utzig, Sebastian Biong, Erlend Danielsen og Anita Vika Langødegård. www.romfordans.no/meu-2

Fra utdelingen av Queen Sonja Print Award i London 8. november. Dansere: Kristin Hjort Inao, Ane Evjen Gjøvåg, Ida Haugen. Foto: Antero Hein.

Fra utdelingen av Queen Sonja Print Award i London 8. november. Dansere: Kristin Hjort Inao, Ane Evjen Gjøvåg, Ida Haugen. Foto: Antero Hein.

Takk for oss!

Det ble en magisk kveld. Vi er takknemlige for å få oppleve dette sammen og for publikums tålmodighet. For hvordan kan vi være tålmodig i en utålmodig verden? Kanskje ved å nettopp samles én kveld, legge vekk mobiler - og bare, lytte, observere?

Dette vil vi gjøre igjen. Vi ser etter nye plasser.

Stay. Tuned.

this connect

Hei.

På denne siden vil jeg poste oppdateringer fra kommende og gjennomførte prosjekter. Det kan også dukke opp annet som ikke har noe med dette å gjøre. Vi får se hva tiden vil bringe med seg. Håper uansett at det kan være interessant å ta turen innom av og til. 

Takk for at du leser. 

Hilsen Ida

-
Låt som spilles av i dette sekund:

"Till The Sun Turns Black" - Ray LaMontagne

Can you see the young and pretty
Confident as cops
Blooming, laughing in the shops
Till the sun turns black

Can you see the old and lonely
Walking through the park
Pushing grocery carts
Till the sun turns black

Can you see the corporate man
He's winning on the telephone
His possessions are his throne
Till the sun turns black

Can you see him in his lounger
Watching TV in the dark
Waiting for a spark
Till the sun turns black

Oh oh oh oh oh
Who are we
Oh oh oh oh oh
Who are we
Who are we

Can you see the working classes
Trudging through their days
Time goes slowly when you're only waiting
Till the sun turns black

Can you see the wise man simply
Living, loving quietly
Every breath he takes eternity
Till the sun turns black