Etyder For Dans, koreografi

Premiere 20. mars i Storsalen på Skien videregående skole, kl.14 og kl. 19.
Støttet av Skien kommune.

EtyderForDans

Mer forestillingsinfo:

Etyder For Dans er en forestilling med 13 dansere og 16 musikere på scenen. Her møtes de i et felles samspill med musikk bestående av 6 ulike verk komponert av Daniel Haugen. Sammen har han jobbet med Ida Haugen, og hun har koreografert i samarbeid med danserne.
Etyder er komponerte øvelser for musikk. I tittelen Etyder for Dans vil dette si musikkverk komponert som øvelser for dans.

Tematikken handler om mennesket som flokkdyr og som individ, og om hvordan vi kan leve sammen. Vi lytter og agerer til hverandres handlinger, står sammen som flokk mens vi av og til kanskje bryter ut av vår egen gruppe. Forestillingen blir et eksperiment på hvorvidt det er mulig å bevare både dansens og musikkens vitalitet i samme rom. Dette utforskes med både satt koreografi og improvisasjon i møte med ferdigstilte komponerte etyder. Vil dette si at det som fremføres er uferdige verk, og i så fall - hva gjør dette med uttrykket?